خواص علمي زيره سياه، عوارض، طرز مصرف و نكات مهم ديگر
زيره سياه با توجه به نوع منطقه جغرافيايي مشابه زيره سبز يا رازيانه مي باشد. زيره سياه با نام علمي كاروم كاروي يا آپيوم كاروي شناخته ميشود. اين گياه در اروپا، خاورميانه (خصوصا مناطق كويري ايران) و شمال آفريقا يافت ميشود. در اين مطلب با كمك چند مجله معتبر پزشكي، شما را با همه نكات مهم درباره زيره سياه به صورت علمي آشنا مي كنيم.
مواد مغذي در هر قاشق زيره سياه
- ۲۱٫۶ كالري
- ۳٫۲ گرم كربوهيدرات
- ۲٫۵ گرم فيبر رژيمي
- ۱٫۳ گرم پروتئين
- ۱٫۴ ميليگرم ويتامينسي
- ۰٫۲ ميليگرم نياسين
- ۴۴٫۸ ميليگرم كلسيم
- ۱۶٫۸ ميليگرم منيزيم
- ۳۷ ميليگرم فسفر
- ۸۷٫۸ ميليگرم پتاسيم
- ۰٫۴ ميليگرم روي
- ۰٫۸ ميكروگرم سلنيم
خاصيت ها در طب سنتي
ميوه اثر مدر، گرما بخش، قابض، دفع كننده كرم هاي انگلي، مقوي معده، هضم كننده غذا، افزايش دهنده ترشح شير مادر، رفع تنگي نفس و معطر كننده دارد. گفته شده كه مصرف زياد آن باعث كاهش قوه بينايي مي گردد. مصلح آن براي جلوگيري از آسيب رساندن به ريه ها عسل و آويشن و براي جلوگيري از آسيب هاي كليوي كتيرا است. ميوه هاي زيره كوهي به عنوان ضد نفخ، ضد اسپاسم، به ويژه در سوء هاضمه كودكان، ضد عفوني كننده، زياد كننده شير مادر و به طور سنتي براي كاهش وزن بدن و به عنوان طعم دهنده و معطر كننده غذا مصرف مي شود.
۱۴ خاصيت علمي ثابت شده
۱-افزايش توليد شير سينه
زيره سياه شير آور است و باعث افزايش توليد شير در مادران ميشود. اين زيره براي كودك بيخطر است و ميتوانيد بصورت روزانه مصرفكنيد.
ادامه مطلب لينك زير:
خواص علمي زيره سياه، عوارض، طرز مصرف و نكات مهم ديگر
برچسب: ،