تفاوت نان سبوس دار (كامل) با نان معمولي + خواص و مضرات (تحقيقات جديد)
درحاليكه نان يك وعده غذايي سريع محسوب ميشود و عمدتا سالم محسوب مي شود ولي سلامت آن بيشتر بسته به نوع ناني ست كه انتخاب مي كنيد. در اين مطلب با كمك چندين مجله معتبر پزشكي شما را با تفاوت انواع نان با يكديگر و خواص هر يك آشنا مي كنيم و بهترين نان را معرفي خواهيم كرد.
انواع نان
نان سفيد: مغز گندم حاوي سه ماده است: فيبر، ماده مغذي و نشاسته. در تهيه نان سفيد فيبر و ماده مغذي حذف شده و تنها نشاسته باقي ميماند. نتيجه اين است كه مواد مغذي كمتري در اين نان وجود دارد.
نان گندم: نان گندم را نبايد با نان سبوسدار اشتباه گرفت. اين نان از آرد گندم تهيه ميشود.
نان گندم سفيد كامل: اين نان از نوعي گندم تهيه ميشود كه روشنتر از گندمهاي معمولي (كه قرمز هستند) است. اگر به نان سفيد علاقه داريد اما ميخواهيد فيبر و مواد مغذي نان گندم را نيز دريافت كنيد؛ اين نان گزينه مناسبي محسوب ميشود. از لحاظ مغذي بودن اين نان شبيه نان گندم است.
نان سبوسدار: مانند نان گندم اين نان نيز از دانههاي كامل و سالم گندم تهيه ميشود. علاوه بر گندم نان سبوسدار ميتواند حاوي جو دو سر، برنج قهوهاي و ديگر مواد حاوي فيبر، ويتامين و مواد مغذي باشد. گندم خالص بهترين نوع گندم است و نان گندم يكي انواع مختلف نان غلات است. اين دو نوع نان سالم ترين نانهاي موجود در بازار هستند.
نان چند دانهاي (از چند نوع غلات تشكيل شود): اگر چه از اسمش ناني سالم به نظر ميرسد اما هيچ تضميني وجود ندارد كه اين نان از گندم خالص درست شده باشد. فقط به معني اين است كه از چند نوع گندم (غلات) مثل گندم، جو و كوينولا تشكيل شدهاست. ممكن است در فرايند ساخت اين نان فيبر و مواد مغذي موجود در غلات تشكيلدهنده حذف شود و ارزش غذايي آن كاهش يابد. به همين دليل ممكن است به اندازه نان گندم يا نان سبوسدار مفيد نباشد.
نان جوانه گندم: اين نان از آرد جوانه گندم ساخته ميشود، كربوهيدرات موجود در اين نان به سادگي هضم ميشود و همچنين جذب ويتامين و مواد معدني از آن به سادگي صورت ميگيرد.
سالمترين گزينه كدام است؟
ناني كه ۱۰۰ درصد از گندم خالص درست شده باشد، چه نان گندم باشد و چه نان سبوسدار، حاوي بيشترين مواد مغذي است؛ اما دقت كنيد اگر روي يك بسته نان نوشته بود سبوسدار، تضميني براي صحت اين ادعا وجود ندارد. بهترين راه توجه به مهر جلوي بستهبندي است، اگر نوشته بود ۱۰۰ درصد يعني كاملا سبوسدار است. اين نان از ۱۶ گرم گندم خالص تشكيل شدهاست.
ادامه مطلب لينك زير:
تفاوت نان سبوس دار (كامل) با نان معمولي + خواص و مضرات (تحقيقات جديد)
برچسب: ،